5 tips om de perfecte foto van je kind(eren) te maken.

 

 

Bewogen, onscherp, te laat of lukt het je gewoonweg niet om je kind(eren) goed op de foto te zetten? We hebben onze fotografen gevraagd eens na te denken over een aantal tips voor de perfecte foto die iedereen gewoon met een smartphone kan toepassen. In deze blog lees je de 5 belangrijkste. Zo kun je niet alleen genieten van onze schoolfoto’s, maar ook van je eigen creaties. Wel zo leuk, toch!?

 

 1. Fristiiiiiiiii
  Foto’s van kinderen die plezier maken en lachen zijn toch wel het leukst. Maar wat zo’n foto extra leuk maakt is de spontaniteit. En die krijg je niet altijd met de oude vertrouwde Fristi of Say Cheese. Helaas! Probeer de spontaniteit vast te leggen op momenten dat ze het niet door hebben, die zijn vaak het mooist. En daar kan de volgende tip ook erg handig bij zijn!

 

 1. Houd de ontspanner ingedrukt
  Sta je midden in de speeltuin en beloofd jouw foto een echte actiefoto te worden? Houd dan de ontspanner ingedrukt. Zo maak je meerdere foto’s achter elkaar waardoor er vast en zeker een goede tussen zit!

 

 1. Stop met inzoomen!
  De lens op je telefoon zoomt niet in, al denk je dat misschien wel! Wat er gebeurt is dat het beeld wordt uitvergroot. Dit zorgt ervoor dat er meer ruis in je foto komt. En dat maakt je foto niet bepaald mooier! Probeer daarom niet te veel in te zoomen, maar ga simpelweg dichterbij staan.

 

 1. Binnen handbereik
  Het kan soms snel gaan! Voor je het weet is hét moment daar om die ene super leuke foto te kunnen maken. Belangrijk dus om de camera app bij de hand te hebben. Wist je dat je bij veel telefoons al direct vanaf het vergrendelscherm je camera kunt opstarten? Middels een knop of door te swipen zoals bij bijvoorbeeld de iPhone. Nooit meer te laat dus voor die ene leuke foto!

 

 1. Gebruik de HDR functie
  Probeer niet te veel tegen het licht in te fotograferen. Dit voorkomt dat je foto te donker wordt (tenzij het natuurlijk je bedoeling is!). Test daarnaast ook eens met de ‘’HDR’’ functie op je telefoon. Deze functie zorgt ervoor dat er meerdere foto’s gemaakt worden met diverse belichtingen. De foto’s worden gecombineerd tot 1 foto waardoor je het beste resultaat krijgt!

 

Welke tip ga jij binnenkort toepassen? We zijn benieuwd en horen graag van je op onze Facebook pagina. Veel succes!