Zo maak je deze kerst wél een geslaagde familiefoto!

 

Een familiefoto met je gezin, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes én de hond. Kerst is er een perfect moment voor! Maar hoe zorg je dat iedereen er goed op staat? Zonder kerstkransje in de mond, afgeleid door de grap van opa of slecht licht waardoor niet iedereen er op z’n best op staat.

 

In deze blog geven we je 8 tips en ideeën zodat je deze kerst de perfecte familiefoto kan maken!

 

STAP WEG VAN DE MUUR!

Wil je een foto maken waarbij iedereen staat? Zorg dan dat de groep niet te dicht op de muur staat. Anders bestaat de kans dat je de schaduwen ziet, en dat geeft niet altijd een mooi resultaat!

 

VERANDER DE STANDPUNT VAN JE CAMERA

Ben je met een grote groep? Dan is het soms lastig om iedereen goed op de foto te krijgen. Pak bijvoorbeeld een trapje om de foto zo vanaf een hoger standpunt te maken.

 

GA NAAR BUITEN!

Natuurlijk licht is nog altijd het mooist om een foto te maken. Binnen is het al snel te donker, waardoor de flits aan moet. Maar je zal het vast wel herkennen, door het gebruik van de flits worden de gezichten snel flets.

 

Dus als het even kan; ga lekker met elkaar naar buiten. Naar de tuin, de bossen in of maak een strandwandeling. Niet alleen is het licht mooier, maar ook de (witte…) omgeving zal een boost aan je foto geven!

OOK DE HOND (vis, kat, cavia …) HOORT ERBIJ!

De hond mag natuurlijk niet ontbreken bij je familiefoto. Maar hoe krijg je hem rustig genoeg om met een grote groep mensen op de foto te gaan? Onze tip; ga niet gelijk met de foto’s aan de slag. Neem met elkaar jullie positie in en laat de hond even wennen en rustig worden.

 

VERMIJD TEGENLICHT

Ga je binnen foto’s maken? Zorg er dan voor dat je niet vóór een raam gaat staan. Ga er naast staan of er tegenover. En ga je naar buiten op een zonnige kerstdag? Let er dan op dat je niet tegen het zonlicht in fotografeert. Tegenlicht zorgt er namelijk voor dat de mensen onderbelicht worden waardoor je ze voornamelijk als silhouet op de foto ziet, en de gezichten niet goed te zien zijn.

 

Maar! Je kan er natuurlijk ook creatief mee omgaan. Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan:

 

 

ALLES VOOR EEN CREATIEVE FAMILIEFOTO

Een familiefoto hoeft niet stijfjes geposeerd te zijn. Er zijn genoeg leuke manieren om dit jaar een originele kerstfoto te maken. Wat dacht je van ‘’photobooth props’’. Wat leuke figuurtjes uitprinten, knippen en op een stokje plakken. Succes gegarandeerd! Of zet op tafel een paar wegwerpcamera’s neer. Laat iedereen gedurende de avond leuke foto’s maken. En dan net als vroeger in spanning afwachten of de foto’s gelukt zijn!

 

 

KERSTFOTO 2.0

Wil je dit jaar écht uitpakken. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op Pinterest. Wij zochten op Christmas Photo en Christmas poses and photo ideas en kregen hele leuke ideeën te zien. De één net wat makkelijker dan de ander … dat geven we toe!

 

LAST BUT NOT LEAST … STA JE ER ZELF OP?

Vaak heb je in een gezin/familie altijd wel 1 iemand die de foto’s maakt. En vervolgens staat diegene haast nooit op de foto’s. Ben jij dat? Dat gaat met kerst natuurlijk niet gebeuren! Gebruik dus de zelfontspanner (dit kan ook op je mobiel)!  Test van te voren hoe je deze activeert en waar/hoe je de camera neer gaat zetten om iedereen op de foto te krijgen. Bij veel telefoons kun je ervoor kiezen om na bijvoorbeeld 3 of 10 seconden een foto te maken.

 

FIJNE FEESTDAGEN

We hopen dat je met onze tips aan de slag kunt en wensen je hele fijne feestdagen toe! We zijn natuurlijk benieuwd hoe je foto is geworden. Tag ons op Facebook zodat we mee kunnen genieten van jouw familiefoto. Succes!

 

Tot de volgende blog,

Het team van Schoolfoto.nl