ClickCease

Grappige en originele groepsfoto ideeën

Groepsfoto

Originele groepsfoto tips

Om een originele groepsfoto te krijgen, geven we je graag een aantal tips hoe je de fotoshoot het beste kunt aanpakken.

Kies een originele plek

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen om een originele groepsfoto te krijgen? Nou, begin dan eens met een originele achtergrond te zoeken. Een witte muur of gras met bomen op de achtergrond is ook maar zo standaard. Daar gaan we niet voor. Zoek daarom een mooie achtergrond, zoals een strandduin, een muur met bijzondere graffiti of de oever van een gracht. Het is ook leuk om met zijn allen op verschillende lagen trappen te gaan staan.

Wanneer je de spot van de foto kiest, moet je uiteraard wel rekening houden met het licht. In de beste situatie komt het licht een beetje van de zijkant en is het niet te fel. De zon moet niet recht in het gezicht schijnen, want dan wordt het licht te hard en gaat iedereen met zijn ogen knijpen. Een plekje in de schaduw is ook geschikt om een groepsfoto te maken. Je krijgt dan alle gezichten goed in beeld.

groepsfoto

Varieer in samenstellingen en houdingen

Als er een groepsfoto gemaakt gaat worden, gaat men vaak allemaal automatisch op een rijtje staan en de camera in kijken. Probeer deze gewoonte eens te verbreken. Ben jij de fotograaf? Geef dan bijvoorbeeld instructies dat een aantal mensen in een relaxte houding tegenover elkaar op de grond gaan zitten, dat anderen een arm om elkaar heen slaan en dat weer anderen naar elkaar kijken of elkaar een kus geven. Op deze manier wordt de foto veel minder statisch en een stuk natuurlijker ogend. Wil je weten hoe je oprechte glimlachjes vangt op beeld? Lees dan deze blog met tips over hoe je mensen aan het lachen krijgt op camera.

Gebruik attributen

Ook door attributen te gebruiken, kun je de groepsfoto grappiger en origineler maken. Ga je foto’s maken op een zomerse poolparty? Zorg er dan voor dat er een paar attributen zoals een grote opblaasflamingo, een bal of ijsjes aanwezig zijn. Laat iedereen deze attributen naar eigen wens gebruiken en maak hier een aantal mooie shots van. Het is ook een leuk groepsfoto idee om iedereen aan de rand van het zwembad te laten staan en in het water te laten springen. Neem de foto op het moment dat iedereen samen op enthousiaste wijze de lucht in springt. Dit zorgt gegarandeerd voor leuke foto’s.

Wil je graag originele/grappige groepsfoto’s maken op een ander feest? Zorg er dan voor dat er confetti aanwezig is en laat iedereen de confetti vrolijk in de lucht gooien. Op het moment dat iedereen in de lucht kijkt met de confetti op zich neer dwarrelend, maak jij de mooiste shots. Wat ook een origineel groepsfoto idee is, is om iedereen te laten proosten met champagneglazen. Schenk die bubbels maar in en laat die glazen maar klinken. Cheers!

Kies een originele compositie

Tot slot is het belangrijk dat je wisselt in composities. Je hoeft niet altijd recht van voren foto’s te maken. Ga ook een keer liggen of maak de foto’s juist een keer vanaf de hoogte. Varieer van laag naar hoog, maar ook van links naar rechts. Ook beelden van de achterkant kunnen originele groepsfoto’s opleveren. Het gaat uiteindelijk om het totale beeld dat je als fotograaf creëert. Ook groepsfoto’s in studio geven vaak prachtige resultaten. Lees hier tips over studiofotografie.

Je hoeft niet altijd de gezichten op de foto te hebben. Het is ook mooi om juist een keer alleen de silhouetten van de lichamen in beeld te brengen of de handen of voeten te fotograferen. Deze vertellen ook vaak een bijzonder verhaal.

groepsfoto

Leuke en grappige groepsfoto ideeën

Nu je weet waar je allemaal op moet letten om een originele groepsfoto te maken, geven we je graag nog een aantal ideeën voor een grappige, originele groepsfoto.

Dans en speel met elkaar

Een manier om je groepsfoto zo natuurlijk en grappig mogelijk te maken, is door tijdens de fotoshoot gewoon lekker gek met elkaar te doen. Lach erop los, dans, zing en speel met elkaar. Spring bij iemand op de schouders, dans salsa met iemand en spring lekker de lucht in. Door dit soort onverwachte dingen te doen, creëer je hoe dan ook plezier en humor in je foto’s.

Fotograpje

Een andere manier om jouw groepsfoto grappig te maken, is door te werken met optische illusies en gezichtsbedrog. Het is super gaaf om allerlei trucjes uit te halen bij het maken van foto’s. Je kunt gezichtsbedrog creëren door te werken met diepte. Laat bijvoorbeeld één persoon in de verte staan, terwijl de andere persoon op de grond gaat liggen en zijn arm beweegt alsof hij een haring hapt. De haring is in dit geval de persoon in de verte! Een ‘heerlijk’ fotograpje, niet?

Ga in een kring staan en maak een foto van onder

Een ander leuk groepsfoto idee is om de camera op de grond te leggen, de zelfontspanner in te stellen, met zijn allen in een kringetje rondom de camera te gaan staan, de hoofden bij elkaar te houden en vervolgens een paar grappige groepsfoto’s te maken. Lach, knipoog, doe een duckface en probeer nog een hoop andere gezichtsuitdrukkingen uit. Wat deze foto nog leuker kan maken, is door alle vingers tegen elkaar aan te houden in de vorm van een ster. Door tientallen foto’s achter elkaar te maken, zit er vast wel een grappige, originele groepsfoto bij.

Schoolfoto

Je hebt nu vast genoeg ideeën gekregen voor een originele groepsfoto. Mocht je binnenkort een groeps-fotoshoot hebben (op school) en deze op professionele wijze willen aanpakken, neem dan vooral even contact op met Schoolfoto.nl. Wij maken met veel deskundigheid en enthousiasme de meest originele en leuke groepsfoto’s bij jou op school (basisonderwijs of voortgezet onderwijs). Bovendien kun je bij ons kiezen uit veel verschillende achtergronden, waardoor je de foto’s nog geheel naar eigen wens kunt aanpassen.