ClickCease

De leukste manieren om je (oude) schoolfoto’s te bewaren

schoolfoto bewaren

 

Ieder jaar opnieuw is het een hoogtepunt van veel ouders met schoolgaande kinderen. De schoolfoto’s! De kinderen krijgen hun mooiste kleding aan en de kapper heeft hun haren prachtig geknipt. Helemaal klaar voor de jaarlijkse foto’s! Na een hectische dag komen de kinderen vol verhalen terug en jij als ouder bent reuzebenieuwd naar het eindresultaat. Hopelijk heeft de schoolfotograaf dat ondeugende lachje van jouw zoon vast weten te leggen en is jouw dochter dit keer niet in een boom geklommen waardoor haar haren in de war zijn komen te zitten. Jouw ouders moesten vroeger wekenlang wachten op het eindresultaat, maar tegenwoordig zijn de foto’s binnen no-time klaar. Je kunt ze vrijwel direct online bekijken. Én bewerken! Maar wat doe je daarna met de foto’s? Alle opa’s en oma’s hebben exemplaren gekregen en laten ze al vol trots aan iedereen zien. Ooms en tantes zijn inmiddels ook voorzien en zelfs de buren hebben foto’s ontvangen. De foto’s die je zelf houdt verdwijnen al snel in een laatje. Nog even snel terugkijken naar de schoolfoto’s van voorgaande jaren – wat groeien de kinderen toch snel! – en daarna zie je de foto’s lange tijd niet meer. Zonde! Want er zijn zo veel leuke manieren om (oude) schoolfoto’s te bewaren! Welke manieren dat zijn? Wij vertellen je het graag.

In een lijst een de muur

Deze eerste manier om je schoolfoto’s te bewaren is misschien niet de meest originele, maar het blijft één van de meest populaire manieren. Waar je ook komt, iedereen heeft wel ergens een lijstje staan met een (oude) foto van hun kinderen. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke lijstjes te vinden dat het nog een hele speurtocht is om dé perfecte te vinden. Maar voor welk lijstje je ook kiest, het zal er prachtig uitzien. Zet de foto op een mooi plekje of hang hem aan de muur en kijk er af en toe vol trots naar. Doe dit ieder jaar en zie hoe snel je kindje opgroeit en hoe hij of zij ieder jaar weer verandert.

Maak een plakboek

Een originele manier om de foto’s te bewaren is het maken van een plakboek. Je kunt een leeg foto album kopen of je maakt het album helemaal zelf. Betrek ook je kinderen hierbij! Op één pagina plak je de klassenfoto en laat je je kind alle namen van de kinderen erbij schrijven. Op de pagina ernaast plak je de mooiste pasfoto’s van je kind. Laat je kind de pagina inkleuren, er op tekenen of anderzijds versieren en je hebt een prachtig album vol herinneringen. Zie de ontwikkeling van je kind en kijk er later met weemoed naar terug. Een superleuke manier voor het bewaren van (oude) schoolfoto’s én een leuke activiteit om met je kinderen te ondernemen.

Een herinneringendoos maken

Veel foto’s verdwijnen in een lege schoenendoos. Alle foto’s bij elkaar en je kijkt er niet vaak naar terug. Dit keer kun je dat anders aanpakken. Bewaar een schoenendoos en versier deze samen met je kinderen. Laat hen de buitenkant én de binnenkant beschilderen en schrijf natuurlijk ook het jaartal op de doos. Zo heb je je eigen herinneringendoos gemaakt. In de doos stop je de foto’s van dat jaar. Makkelijk terug te vinden en veel leuker dan een doos kopen in een winkel.

Foto op hout drukken

Wat ook een leuke manier is, is om je schoolfoto’s te drukken op een stuk hout. Dit hoef je niet aan één of andere professional over te laten. Nee, dit kun je heel gemakkelijk én goedkoop zelf doen. In een mum van tijd heb jij een prachtige fotocollage gemaakt met de (oude) schoolfoto’s van je kinderen. Op internet lees je veel tips hoe je dit het beste kunt aanpakken en hoe je het mooiste resultaat krijgt. Erg leuk om te doen en je kunt vol trots iedereen jouw eigen gemaakte creatie laten zien.

De allerleukste schoolfoto’s worden natuurlijk gemaakt door een professionele schoolfotograaf. Deze heeft ervaring met kinderen en weet precies dát moment vast te leggen waar je kind helemaal zichzelf is. Ben je op zoek naar zo’n professionele schoolfotograaf? Wij kunnen je verder helpen. Neem gerust een vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.