ClickCease

Tips voor dé perfecte schoolfoto van je kinderen

tips schoolfoto

De jaarlijkse schoolfoto is toch wel iets waar je naar uitkijkt als ouder zijnde. Elk jaar maar weer sta je ervan te kijken hoe snel je zoon of dochter groeit. Zo’n schoolfoto is het perfecte plaatje voor in het fotoboek voor later. Je wilt tenslotte wel dat ondeugende lachje of dat schattige brilletje aan je schoondochter of -zoon laten zien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kind leuk en verzorgd op zo’n schoolfoto komt te staan? Een kind vindt al dat poseren natuurlijk veel minder leuk dan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Om het jou als ouder wat makkelijker te maken geven wij, als professionele schoolfotograaf, jou een aantal tips! 

Een professionele fotograaf 

De eerste tip die wij jou willen meegeven is dat een goede schoolfoto altijd gemaakt moet worden door een professionele schoolfotograaf. Een goede schoolfotograaf zorgt namelijk voor mooie en natuurlijke schoolfoto’s. Ook weet zo’n ervaren fotograaf precies hoe hij of zij de kinderen op hun gemak kan stellen en een leuke glimlach op hun gezicht kan toveren. Wil je geen saaie blauwe of grijze achter? Bij Schoolfoto.nl kun je zelfs je eigen schoolfoto ontwerpen! 

Een goede voorbereiding is van belang 

Heb je een zoon of dochter die wat verlegen is? Of graag de kat uit de boom kijkt? Dan kan een goede voorbereiding heel wat invloed hebben op een schoolfoto. Je zou je kind al bijvoorbeeld een week van te voren kunnen vertellen wat er gaat gebeuren, wat het allemaal inhoudt, wat er wordt verwacht en wat alle attributen zoals de camera, lampen en achtergrond doen. Hoe luchtiger je erover praat, des te minder druk je op je kind legt. Het moet tenslotte ook iets leuks blijven. 

De kleren 

Ook de kleding is erg belangrijk voor een schoolfoto. De kleding die je kind draagt symboliseert tenslotte wel een klein beetje hoe zijn of haar karakter is. De eerste tip die je niet mag vergeten is dat je het beste geen effen witte of zwarte kleding kunt aandoen. Zwart en wit zorgt er namelijk voor dat het contrast te groot is. Kies daarom voor kleurrijke kleding met eventueel een motiefje erop. Ook is het belangrijk dat je kind zich fijn voelt in zijn of haar kleding. Laat je zoon of dochter dan ook meehelpen met het zoeken naar een outfit, dit helpt ook bij de voorbereiding op de schoolfoto. 

Samen met broertjes en zusjes 

Wil je dat je kinderen op elkaar afstemmen op de gezamenlijke schoolfoto? Het leuk op elkaar afstemmen bekent niet meteen dezelfde outfit, kleur van de kleren of het kapsel. Dit vinden kinderen vaak zelf ook niet leuk. Laat het terugkomen in een paar kleuren of een klein elastiekje en speldje in het haar. Het valt dan niet erg op, maar het zal wel een leuk eindresultaat opleveren. 

Ben je nog op zoek naar een goede schoolfotograaf? Neem dan contact op met Schoolfoto.nl. Het team van schoolfoto ontzorgt volledig, werkt met een professionele schoolfotograaf en heeft een volledige online afhandeling.