ClickCease

5x de mooiste locaties voor een fotoshoot

fotoshoot locaties

Met kleine kinderen in huis heb je waarschijnlijk de schoolfoto prominent in je huis staan of hangen. Daarnaast wil je deze fotocollectie wellicht aanvullen met eigen gemaakte foto’s. Een mooie omgeving, achtergrond of locatie kan daar natuurlijk een grote rol bij spelen. Dit kan zowel binnen als buiten. Maar zo’n leuke locatie voor een fotoshoot is niet altijd even makkelijk om te vinden. Er moet tenslotte aan een aantal dingen worden gedacht die belangrijk zijn bij het maken van een foto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lichtinval, de kleuren van de achtergrond en de sfeer die er moet worden uitgestraald. In deze blog gaan we je meer vertellen over de leukste locaties voor een fotoshoot!

Op het strand

Het strand is misschien wel een van de bekendste en de meest voor de hand liggende locaties voor een buiten fotoshoot. Het strand zorgt voor een prachtige achtergrond en heeft vaak een romantische sfeer. Ook de duinen bij het strand kunnen een mooie en rustige omgeving zijn. Hou er wel rekening mee dat je een fotoshoot op het strand het beste in de ochtend of vlak voor zonsondergang moet doen. Overdag kan het namelijk zijn dat het licht té fel is om een mooi eindresultaat te krijgen.

fotoshoot locaties

In de stad of het dorp

Niet alleen de natuur is een mooie locatie om een fotoshoot te houden. Ook een stad of juist een dorpje kan een goede plek zijn voor het maken van prachtige foto’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aantal leuke straatjes, oude huizen, mooie trappen of ramen met een uitzicht. Op zoek naar leuke straatjes? Neem dan eens een kijkje bij de grachten van Utrecht! Heb je liever een wat modernere fotoshoot? Dan is Rotterdam wel misschien het ideale decor.

Bij een parkeergarage

Aan een parkeergarage zou je in eerst instantie niet meteen denken wanneer je een locatie voor een fotoshoot zoekt. Toch worden parkeergarages steeds populairder. Niet gek ook, een parkeergarage is een perfecte locatie voor een fotoshoot binnen. Vaak is er enorm veel ruimte en een goede lichtinval. Van Eindhoven tot Amsterdam en Den Haag, in veel steden zijn er wel parkeergarages te vinden waar zo’n fotoshoot kan worden gedaan.

Een binnentuin

Een andere mooie binnen locatie voor een fotoshoot is een binnentuin of een kas. Het mooie aan deze locatie is de mooie lichtinval, de eventuele mooie bloemen en planten op de achtergrond en de kleuren groen die naar voren zullen komen. In plaats van een binnentuin zou je voor een fotoshoot met een kind ook naar bijvoorbeeld een dierentuin kunnen gaan. Hier kunnen vooral “actiefoto’s” gemaakt worden.

Bij jou thuis

Een locatie voor een fotoshoot hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Jouw eigen thuis zou ook wel eens het perfecte decor kunnen zijn voor een fotoshoot. Van de tuin tot de woonkamer en de slaapkamer, het zouden allemaal potentiële ruimtes zijn voor bijvoorbeeld een knusse familiefoto. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de ruimtes voldoende ruimte en lichtinval hebben en een beetje aansluiten bij de sfeer van de fotoshoot.

Ben je nog op zoek naar een goede fotograaf voor een fotoshoot op school? Neem dan eens een kijkje op Schoolfoto.nl. Wij zijn namelijk dé schoolfotograaf voor zowel basisonderwijs als voorgezet onderwijs.

fotoshoot locaties