ClickCease

5x kledingtips voor een schoolfoto

kledingtips schoolfoto

Het is weer bijna zover: de dag dat er schoolfoto’s gemaakt zullen worden! Jouw kind gaat er hoe dan ook leuk opstaan. Maar welke kleding is voor een schoolfoto nu het beste? Dat is een vraag die wij vaak voorbij horen komen en waar veel ouders nog moeite mee hebben. Wellicht heeft jouw kind al een leeftijd bereikt waarop hij zelf bepaalt wat hij aandoet voor de schoolfoto, maar kleding tips zijn natuurlijk altijd welkom. Jouw kind moet uiteraard blij zijn met de foto, maar het is ook wel zo fijn om een foto te hebben waar jij nog lange tijd met veel plezier tegenaan kunt kijken. Dan zul je de foto eerder op een mooie manier inlijsten en in de woonkamer zetten of bijvoorbeeld ophangen in de keuken. Dus stel samen met je kind een leuke outfit samen waar hij of zij er op zijn of haar best in inziet. We geven hier graag wat tips bij.

Ga voor een mooie, niet te opzichte kleur kleding

Eén van de belangrijkste dingen is dat je kind straalt in de kleding en dat de kleding niet de aandacht wegneemt van zijn of haar natuurlijke schoonheid. Wanneer jij voor een neonkleurige of andere felgekleurde kleding kiest of gaat voor kleding met een drukke print, dan zal de aandacht sneller uitgaan naar de kleding dan naar het mooie gezicht. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer jouw voorkeur wel uitgaat naar kleurrijke kleding, ga dan voor kleding in één kleur en zonder drukke print. Effen kleding zorgt voor veel meer rust achop de foto. Verder wordt het afgeraden om zwarte kleding te kiezen, omdat het contrast met de achtergrond dan vaak te groot is.

Dus als je je afvraagt welke kleur kleding voor een schoolfoto het beste is, ga dan voor een mooie nude tint, pastelkleur, grijstint of andere zachte tint. Wit kan natuurlijk ook, Bij Schoolfoto.nl is het namelijk mogelijk om de achtergrond van schoolfoto’s een andere kleur te geven. Wij hebben, in tegenstelling tot andere fotografen, 200 verschillende achtergronden waaruit gekozen kan worden. Dus mocht jouw voorkeur uitgaan naar witte kleding, dan kan dat prima. Denk er wel aan dat je op witte kleding sneller (etens)vlekken ziet. Dus heb jij een jong kind en vindt de fotosessie pas later op de dag plaats? Dan is witte kleding wellicht niet de beste keuze.

kledingtips schoolfoto

Kies kleding waar je kind zich zo comfortabel mogelijk in voelt

Als je kind een broek aan heeft die te strak zit of een hemd dat kriebelt, dan zul je deze ongemakkelijkheid terug gaan zien op de foto. Kies dus niet voor die ene outfit die jij zo leuk vindt, maar die het kind nooit aanheeft omdat het niet zo lekker zit. Het is belangrijk dat je kind zichzelf kan zijn in de outfit en dat het voldoende bewegingsvrijheid heeft. Je zult zien dat dit de mooiste en meest authentieke foto’s oplevert. Je kind voelt zich dan namelijk helemaal in zijn nopjes en kan op zelfverzekerde wijze verschillende poses aannemen.

Stem de kleding van je kinderen op elkaar af!

Heeft jouw kind nog een broertje of zusje waarmee hij of zij op de foto gaat? Dan is het natuurlijk wel zo leuk als de kleding van deze twee een beetje met elkaar matcht. Door gebruik te maken van dezelfde kleuren en materiaalsoorten, wordt er één rustig geheel gecreëerd en kan alle aandacht naar de kinderen gaan in plaats van de kleding.

Zorg er tijdig voor dat de kleding gewassen en gestreken is

Op de dag van de schoolfoto wil je stress natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Dus probeer om al een week van tevoren de uitgekozen outfit gewassen en gestreken weg te leggen. Op deze manier kan je kind de outfit niet per ongeluk tussendoor nog aandoen en voorkom je dat je op het laatste moment nog moet gaan strijken of een andere outfit moet uitkiezen.

Kies voor bijpassende, nette schoenen

Naast de individuele foto’s, zullen er ook klassenfoto’s worden gemaakt op de dag van de schoolfoto. Je zou er dus voor kunnen kiezen om de kleding voor de schoolfoto ook af te stemmen op de kleding van een vriend of vriendinnetje. Hoe leuk is het als er op de foto zichtbaar wordt dat jullie bij elkaar horen? Stem de kledingkeuze voor de schoolfoto dus even af met de ouders van het vriendje of vriendinnetje. Bij de klassenfoto moet je er ook rekening mee houden dat de schoenen op beeld zullen komen! Ga voor een sportief of net paar dat niet te opzichtig is. In principe maakt het niet heel veel uit wat voor soort schoenen je kiest, als ze maar matchen met de outfit en goed schoon zijn.

Veel plezier en succes met het uitkiezen van de perfecte outfit voor de schoolfoto! Hopelijk hebben deze kleding tips je op de goede weg geholpen. Mocht je nog vragen hebben over schoolfoto’s en geschikte kleding, neem dan even contact met ons op. Wij staan klaar om je zo goed mogelijk te helpen.