ClickCease

De beste foto poses voor de perfecte foto

beste foto poses

Ben je van plan om binnenkort foto’s van je kinderen of het gezin te laten maken? Dan zijn er wel een aantal dingen die je beter van tevoren goed kunt voorbereiden. Wat dacht je van het kiezen van een geschikte en leuke outfit? Of nog even snel naar de kapper te gaan? Je wilt tenslotte dat het een mooie foto wordt die nog jarenlang kan worden gebruikt en symbool staat voor een bepaalde tijd of bepaalde herinneringen. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat er leuk wordt geposeerd op een foto? En wat zijn eigenlijk leuke foto poses? Wij van Schoolfotograaf vertellen je er in deze blog graag meer over!

Leuke foto poses ideeën

Ergens op zitten

Ben je van plan om foto’s te gaan maken buiten een studio met bijvoorbeeld alleen een zeil waar tegenaan kan worden gestaan? Dan is het misschien leuk om ergens op te gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een boomstam in de natuur, een leuk stoepje, stoeltje of op een hekje. Het is voornamelijk belangrijk dat je een leuke en kleurrijke omgeving eromheen kan zien, dit zorgt niet alleen voor een prachtige foto maar ook nog eens voor wat diepte en een mooie omlijsting.

Het nemen van een groepsfoto

Ben je van plan om een groepsfoto, familiefoto of foto van je kinderen samen te nemen? Zorg er dan voor dat ze niet allemaal dezelfde houding aannemen, dit ziet er namelijk niet zo leuk en spontaan uit. Wanneer iedereen een ander pose aanneemt waar hij of zij zich comfortabel bij voelt, zal het er al een stuk gezelliger uitzien.

Niet stil blijven staan

Wil je het een spontane foto laten zijn? Dan zou je niet stil moeten blijven staan bij het maken van de foto’s. Kies er bijvoorbeeld voor om een loopje te doen. Wanneer er een foto wordt gemaakt tijdens het lopen lijkt het net alsof de foto toevallig is gemaakt en het niet geforceerd overkomt.

Een foto van je kind

Wil je een foto waarbij het echt compleet draait om jouw kind? Maak dan eens een foto van bovenaf op ooghoogte. Je zult dan dichtbij het gezichtje komen waardoor de ogen van het kind er echt uit zullen springen. Daarnaast hebben kinderen een pure en grote lach waardoor het plezier er echt van af zal stralen.

beste foto poses

Foto poses voor een portret

Ook bij het maken van een portret zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden waardoor je zeker bent van een prachtige foto. Zo zou je je armen in je zij of op de heupen kunnen zetten, dit zorgt er namelijk voor dat je rechter staat en je figuur niet wordt benadeeld.

Heb je lang haar? Let er dan bij het maken van de foto goed op hoe het haar valt. Haar dat op de schouders valt ziet er namelijk vaak niet heel mooi uit. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om het naar achteren te doen, over een schouder te laten vallen of in een staart te doen. Ook het naar voren duwen van je kin kan ervoor zorgen dat je een mooie pose zal aanhouden op de foto. Niemand wil natuurlijk een dubbele kin terugzien.

 

Wil je naast leuke foto poses ook meer weten over de leukste locaties voor een fotoshoot of de leukste manieren om foto’s te bewaren? Je leest er meer over in de blogs op onze website!