ClickCease

Met deze tips staat jouw kind altijd leuk op de foto

leuk op de foto

Een schoolfoto is een blijvende herinnering voor later. Zowel de ouder als het kind zelf kan nog jaren terugkijken naar de schoolfoto om de bijbehorende herinneringen op te halen. Het is dan natuurlijk wél zo fijn als jouw kind leuk op de foto staat. Een kind, zeker op wat jongere leeftijd, doet vaak wat hij of zij zelf wil. Het kan dan ook nog wel eens lastig zijn om ervoor te zorgen dat jouw kind leuk op de foto staat. Daarom geven wij hieronder enkele tips. Zo staat jouw kind leuk op de foto en hebben jullie een mooie herinnering voor later!

Kleding

Een leuke schoolfoto begint met de juiste kleding. Dit is een van de weinige dingen waar je als ouder namelijk zelf veel invloed op hebt. Kies een leuk setje uit waarin je kind straalt en wat goed bij je kind past. Let er wel op dat de kleding niet dezelfde kleur heeft als de achtergrond waarop de foto wordt gemaakt. Dit ziet er namelijk niet zo mooi uit. Als je niet zeker weet welke achtergrond er wordt gebruikt, kun je dit natuurlijk altijd navragen. Het voordeel van Schoolfoto.nl is dat je bij ons kunt kiezen uit meer dan 200 achtergronden. Geen gedoe met kleur van kleding dus. Lees ook onze 5 kledingtips voor de schoolfoto voor inspiratie!

Haren

Iets waar je als ouder ook invloed op hebt, is hoe je het haar van je kind doet. Zorg ervoor dat je de haren doet zoals altijd, zodat ze echt helemaal zichzelf zijn. Het is natuurlijk leuk om samen in overleg met jouw kind de manier waarop de haren zitten en welke kleding er wordt gedragen te bepalen. Zo heeft jouw kind het gevoel dat hij of zij ook mee mag bepalen, iets wat veel kinderen heel prettig vinden. Tip: maak geen strakke paardenstaart naar achter. Zo kan het op de foto lijken alsof je kind geen haren heeft en dat is natuurlijk jammer.

Lachen

Een kind laten lachen op een foto kan een ware uitdaging zijn voor een fotograaf. Kinderen hebben er soms gewoon geen zin in of ze zijn verlegen. Het helpt vaak om leuke activiteiten met ze te doen, zoals Kiekeboe. Lees in deze blog nog meer tips over hoe je kinderen kunt laten lachen op foto.

Schoolfotograaf

Als schoolfotograaf vinden wij het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat er een prachtige foto van je kind wordt gemaakt. Daarom zullen wij ervoor zorgen dat ieder kind zich helemaal op zijn gemak voelt. Zo creëren we een moment van rust en vertrouwen en dit helpt ons om een mooi kiekje te kunnen maken. We laten de kinderen verschillende poses aannemen zodat er een natuurlijke en spontane foto kan worden gemaakt. En het belangrijkste: je kind hoeft niets te doen wat hij of zij niet wil. De foto’s kunnen worden bewerkt met maar liefst 200 verschillende achtergronden. Zo kun je dus, als je dit wil, altijd een geschikte achtergrond kiezen voor de foto.

Met deze tips staat jouw kind gegarandeerd leuk op de foto. Zo hebben jullie een mooie en blijvende herinnering voor later. Wil je meer weten over ons werk als schoolfotograaf? Of bijvoorbeeld over de prijzen? Je leest er alles over op onze website. Ook als je als leerkracht zijnde meer informatie wil over bijvoorbeeld een basisschool teamfoto, kun je een kijkje nemen op de website of vrijblijvend contact met ons opnemen. We kijken graag naar de mogelijkheden!